Grillowe kiełbaski z boczkiem i mozzarellą

Składniki

Cienkie kiełbaski lub parówki
Ser mozzarella
Plasterki boczku
Bazylia

Sposób przygotowania

Kiełbaski przecinamy wzdłuż, tak by utworzyły kieszonkę. Wkładamy pokrojoną w słupki mozzarellę i posypujemy bazylią. Owijamy boczkiem i za pomocą wykałaczek nakłuwamy, by nie wypłynęło z nich nadzienie. Grillujemy z każdej strony po około 5 minut. Smacznego!!!

SZUBA

Składniki:

5 filetów śledzi
4 ziemniaki ugotowane bez skórki
3 duże ugotowane marchewki
2 cebule
6 jajek ugotowanych na twardo
majonez

Przygotowanie
Śledzie i cebulkę kroimy w kosteczkę. Układamy w naczyniu na dnie kolejno śledzie, cebulkę. Smarujemy majonezem. Ziemniaki tarkujemy na grubych oczkach i układamy równą warstwę na majonezie. Robimy to samo z marchewką i układamy na ziemniakach, równamy widelcem i smarujemy majonezem. Na to wszystko tarkujemy jajka. Smacznego!

Partnerzy i dystrybutorzy